ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΚΥΛΩΝ

Αλλαγές στην εκτροφή βάσει το νέου νόμου

Μετά τον νέο νόμο, που πραγματικά κωφεύει στα αιτήματα του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας, ώστε η εκτροφή να είναι δικαίωμα και χόμπυ για όλους, σαφώς με κάποιο όριο, έχει φέρει νέα δεδομένα που αλλάζουν εντελώς τα όσα ξέραμε στην Ελλάδα για το θέμα αυτό. 
Παρ' όλες τις προσπάθειες που κατέβαλλαν όμιλοι φυλών, Κυνολογικός Όμιλος, Κτηνιατρικός Σύλλογος αλλά και οι κυνηγετικές οργανώσεις, δυστυχώς η πολιτεία άκουσε μονομερώς μόνο τις φιλοζωϊκές οργανώσεις. Έτσι με τα νέα δεδομένα στο κομμάτι της εκτροφής στην ουσία απαγορεύεται κάθε ιδιώτης θηλυκού ή ερασιτέχνης εκτροφέας να παράγει κουτάβια.  
Με αυτά τα δεδομένα, όπως ακούστηκε και στη συνέλευση του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδας, η εκτροφή και η καθαροαιμία θα γυρίσει σαράντα χρόνια πίσω. Πλέον δεν θα υπάρχει καμία καταγραφή γεννεολογίου μιας και όποιος δεν έχει επαγγελματική άδεια εκτροφής δεν θα μπορεί να εγγράψει τα κουτάβια του ώστε να πάρει γεννεολογικούς χάρτες (pedigree), γιατί εάν το κάνει θα θεωρείται παράνομος και θα έχει πρόστιμο. Άρα τα επόμενα χρόνια πολλοί σκύλοι καθαρόαιμοι από καλούς κυνηγετικούς γονείς δυστυχώς δια του νόμου δεν θα φέρουν γεννεολογικό χάρτη. Πρακτικά αυτό δεν θα φέρει κανένα πρόβλημα, κυνοτεχνικά όμως δεν θα υπάρχει κανένα δεδομένο κληρονομικότητας και στατιστικής, που αφορά πάντα τους εκτροφείς. 
Όσο για το θέμα των κομμένων ουρών για άλλη μια φορά η πολιτεία κώφευσε και έτσι ο νόμος προβλέπει στη φυλή των Κούρτσχααρ πλεόν να μην κόβεται η ουρά τους και εάν κοπεί θα είναι παράνομο και θα υπάρχει μεγάλο πρόστιμο. 
Όπως καταλαβαίνετε συνάδελφοι κυνηγοί η Φάρμα Βεργίνα δεν μπορεί να παρανομήσει, ασχέτως εάν είναι αντίθετοι με τον νέο νόμο και έτσι δεν θα κόβει ουρές στα σκυλιά της εκτροφής της αλλά δεν μπορεί να επιβάλλει σε ζευγαρώματα που θα κάνει με τους επιβήτορες της με θηλυκές άλλης ιδιοκτησίας να συναινέσουν στον νέο νόμο. Όποιος θα κόψει την ουρά θα είναι και υπεύθυνος των πράξεών του. Όσο για τα γεννεολόγια (pedigree) βάση του νόμου 4039/2012 σε πολλές περιπτώσεις τα σκυλιά δεν θα φέρουν το συγκεκριμένο έγγραφο.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου